fbpx

LA LLEGENDA

La llegenda del Titanic

La llegenda del Titanic va començar una nit d'estiu de 1907 en una mansió de Londres, al Regne Unit. Va ser llavors quan Lord James Pirrie, de les drassanes Harland and Wolf va planejar junt amb J. Bruce Ismay, director gerent de la companyia naviliera White Star Line, la construcció dels tres navilis més grans i majestuosos del món: l'Olympic, el Titanic i el Gigantic (que passaria a anomenar-se Britannic després de la tragèdia del Titanic).

Els barcos d'Ismay i Pirrie comptarien, a més, amb una tercera classe per a viatjar i a més a més farien gala d'un luxe inimaginable, cosa que mai havia succeït en la història dels transatlàntics de vapor fins al moment. Els seus interiors podrien competir i superar, amb escreix, els millors hotels i restaurants, i serien tan segurs que podrien declarar-se “pràcticament insubmergibles”, gràcies a un nou sistema de portes estanques instal·lat en els barcos.

Navili dels somnis

La construcción del «buque de los sueños» comenzó el 31 de mayo de 1909 y pronto, incluso antes de zarpar, comenzó a convertirse en leyenda.

I és que el Titanic posseïa, entre altres coses, comoditats que molts dels seus passatgers mai havien disfrutat, ni tan sols en les seues llars, com la llum elèctrica i estufes en totes les habitacions.

Encara així, les cerimònies que molts van pensar que tindrien lloc en l'avarada del Titanic, el 31 de maig de 1911, no aplegaren a succeir mai. Un esmorzar i un sopar posterior per als invitats més distingits va ser tot el que va ocórrer. Després, tot el món se n’anà a casa.